Bikini’s in grote maten
Sommigen houden van een bikini, anderen van een badpak. Als je graag de zon op je buik wilt, is de bikini waarschijnlijk je beste vriend op het strand. We hebben een groot assortiment bikini’s in grote maten, die passen bij mooie rondingen. Klassiek zwart kan altijd, maar als je niet bang bent om bekeken te worden, hebben we ook bikini’s in fantastische kleuren die zeker de aandacht zullen trekken op het strand.
-
Plaisir Bikini top Helskål - Godt hold59,95 EURMeerdere maten
-
Only Carmakoma Bikini top SOPHIA - Bøjle og vattering36,99 EUR42, 44, 46, 48, 52, 54
-
Plaisir Bikinislip Sort - Maxi33,95 EUR40, 42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56
-
Plaisir Bikinislip Maveskjuler39,95 EUR42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56
-
Plaisir Bikinibroekje Long Life Lycra37,95 EUR42, 44, 46, 48, 50, 52, 54, 56
De bikini past bij iedereen
Een slimme vrouw zei ooit dat een bikini-lichaam een lichaam in een bikini is. De bikini is zeker niet voorbehouden voor een bepaald lichaamstype. Veel vrouwen geven de voorkeur aan een badpak dat meer bedekt, maar als je zin hebt om de zon op je buik te voelen, is er zeker niets of niemand die je tegenhoudt om in een bikini te springen.
Als je liever iets meer bedekt wilt zijn, kun je een badsjaal dragen die snel opdroogt in de zon, mocht het nat worden. We zien het vaak in zwart doorzichtig materiaal, dat snel uit en aan te trekken is. Dit wordt ook gedragen met een badpak of tankini.
De geschiedenis van de bikini
De bikini is een stuk badkleding dat bestaat uit twee delen: een rok en een top. Het is een iconisch symbool geworden voor de zomer, zon en strandvakanties, en is wereldwijd een populaire vorm van badkleding.
De bikini werd voor het eerst geïntroduceerd in 1946 door de Franse ontwerper Louis Réard. Hij noemde dit nieuwe stuk badkleding "bikini", naar Bikini Atoll, een kleine eilandengroep in de Stille Oceaan, waar in hetzelfde jaar kernproeven werden uitgevoerd. De bikini was aanzienlijk kleiner dan de eerdere badpakken, die veel van het vrouwelijke lichaam bedekten, en het was controversieel toen het werd geïntroduceerd.
De bikini bestond uit twee delen: een rok die de vrouwelijke geslachtsdelen bedekte en een top die de borsten bedekte. Beide delen waren gemaakt van een stuk stof dat op een manier was genaaid die het mogelijk maakte voor vrouwen om meer huid te tonen dan voorheen. De bikini was in het begin controversieel omdat velen het ongepast vonden om zoveel huid te laten zien.
In de jaren 1950 en 1960 werd de bikini steeds populairder en werd het vaak geassocieerd met jeugd, seksiness en vrijheid. Filmsterren zoals Brigitte Bardot en Ursula Andress werden vaak in een bikini op het strand gezien, waardoor de bikini een geliefd kledingstuk voor jonge vrouwen werd. De bikini werd ook een symbool voor de emancipatie van vrouwen en onafhankelijkheid, omdat het vrouwen in staat stelde hun lichaam en zelfbeschikking te tonen.
In de loop der jaren heeft de bikini veel veranderingen in ontwerp ondergaan, die gedurfder en sexier zijn geworden. Er zijn ook veel verschillende soorten bikini's die passen bij verschillende lichaamstypes en activiteiten, van sportieve stijlen tot meer trendy ontwerpen. De bikini is nog steeds een van de populairste vormen van badkleding voor vrouwen en zal waarschijnlijk ook in de toekomst populair blijven.
Bikini voor Plus Size
Het is belangrijk om te bedenken dat elk lichaam anders is en het belangrijk is om de juiste maat en pasvorm te vinden die bij je lichaam past, vooral als het gaat om badkleding. Er zijn ook verschillende stijlen badpakken en bikini’s die meer geschikt zijn voor plus size vrouwen, bijvoorbeeld hoge taille bikini’s, tankini’s, monokini’s, of bikini’s met extra ondersteuning voor de borsten.
Hoe houd je je bikini zo lang mogelijk?
- Spoel uit met koud water na gebruik: Zoutwater, chloor en zonnebrand kunnen het materiaal van je bikini na verloop van tijd afbreken. Door je bikini direct na gebruik in koud water uit te spoelen, kun je helpen deze stoffen te verwijderen en de levensduur van je bikini te verlengen.
- Handwas is het beste: Hoewel sommige bikini’s in de machine gewassen kunnen worden, is handwas over het algemeen zachter voor het materiaal. Gebruik een milde zeep en zorg ervoor dat je goed uitspoelt.
- Lucht je bikini: Vermijd het gebruik van de droger, omdat deze het materiaal kan beschadigen. Laat je bikini in plaats daarvan aan de lucht drogen, bij voorkeur in de schaduw om verkleuring door de zon te voorkomen.
- Vermijd het uitwringen van je bikini: Dit kan het materiaal uitrekken en de vorm beschadigen. Druk voorzichtig het overtollige water eruit.
- Bewaar correct: Bewaar je bikini plat en vermijd het in de kreukels te leggen. Als je hem in een lade opbergt, zorg er dan voor dat hij volledig droog is om schimmel te voorkomen.
- Wissel tussen meerdere bikini’s: Als je vaak in het water bent, is het een goed idee om meer dan één bikini te hebben, zodat je ze kunt afwisselen. Dit geeft elke bikini de kans om volledig te drogen en te rusten tussen het gebruik, wat de levensduur verlengt.
Wat is het verschil tussen een bikini en een monokini?
Een traditionele bikini bestaat uit twee gescheiden delen - een top die de borsten bedekt en een onderstuk dat de onderbuik bedekt. De top en het onderstuk zijn gescheiden, wat zorgt voor veel blote huid rond de buik. Bikini’s komen in veel verschillende stijlen en vormen, waaronder driehoekbikini’s, bandeau-bikini’s, high waist bikini’s, en nog veel meer.
Een monokini is een variant van de bikini, maar is meestal in één stuk. Het begon als een gedurfd ontwerp in de jaren '60, waarbij de badkleding alleen de onderkant bedekte en de borsten bloot waren. Tegenwoordig verwijst monokini vaak naar een stuk badkleding dat een meer verbonden boven- en onderkant heeft - het kan badkleding zijn die vooraan lijkt op een bikini en achteraan op een one-piece, of het kan cut-outs hebben aan de zijkanten, voorkant of achterkant. Moderne monokini’s bieden vaak een sexy tussenweg tussen de meer bedekkende one-piece en de meer onthullende bikini.